Hoe is het toch mogelijk dat een fantastische groente zoals de pastinaak gerekend wordt tot de vergeten groenten? Het is een van mijn meest favoriete herfstgroenten. In deze heerlijke pastinaakstamppot combineer je pastinaak met uitgebakken spekjes, parmezaan en geroosterde walnoten. Een bijzonder smakelijk herfstgerecht!
Roosteren in de oven
Ik ben ook dol op geroosterde pastinaak uit de oven. Geserveerd met een gebraden kip een match made in heaven die je zelfs met de kerst kunt serveren.
Herfstrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Stamppotrecepten
om 10:23
Zou het ook met knolselderij gemaakt kunnen worden want ik eet geen aardappelen. Het lijkt me namelijk een lekker recept en pastinaak ken ik wel dat eten wij hier vaker.
om 16:41
Hoi Fennie, waarom zou het niet kunnen? Als je knolselderij lekker vindt en je houdt van pastinaak, zou ik zeggen: gewoon proberen! Het klinkt heerlijk! 🙂
om 11:45
bijzonder lekker …dank je wel
om 11:48
Graag gedaan Wijnand! 🙂
om 18:43
Annemiek,
Wat een verrassing is dit gerecht, het heeft me prima gesmaakt en zeker voor herhaling vatbaar.
Weet alleen nog steeds niet waar het naar smaakt? Bloemkool, schorseneren maar dat maakt niet uit het was een heerijk recept, ga zo door.
Groetjes Glenn
om 09:41
Leuk om te horen Glenn! Pastinaak heeft een wat zoetige, licht anijsachtige smaak. Ook een absolute aanrader is om pastinaak te roosteren in de oven. Hemels met een stukje kip!
om 19:34
De Pastinaakstamppot was heerlijk! Heb er stukjes Bio-runderchipolata’s doorgedaan in plaats van spekjes. Smaakte goed! Dank voor het recept!
om 09:00
Leuk om te horen Angelique! En Bio is altijd goed.
om 11:52
Ga ik ook eens maken, want het ziet er heerlijk uit.
om 13:13
Beslist doen Mirte! 🙂