Bereiding
Schil de aardappels en snijd in middelgrote blokjes. Bak de aardappels in wat vloeibare bakboter of olie goudbruin en krokant in de koekenpan of in de oven. Breng op smaak met zout uit de molen.
Bereiding oven: doe de aardappels in een ovenschaal en schep om met wat olijfolie. Bestrooi met wat zout. Bak de aardappels circa 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de aardappels halverwege de baktijd een keer om.
Maak ondertussen de salsa-bravasaus
Fruit de ui, knoflook, cayennepeper en paprikapoeder in een pan met wat olie, totdat de ui glazig en zacht is. Voeg de tomaten frito toe en kook enkele minuten op laag tot middelhoog vuur. Breng de saus op smaak met de azijn, suiker en zout en peper. Pureer de saus indien gewenst met een staafmixer om hem gladder te maken.
Schep de patatas bravas in een mooie schaal en schep de salsa-bravasaus en (optioneel) aioli eroverheen.
Buen provecho!
om 18:52
Vanavond gemaakt. Was echt heerlijk. Alleen jammer dat ik te weinig aardappeltjes had gemaakt, volgende keer zeker meer ? vraag mij alleen af hoe lang ik de saus kan bewaren.
om 11:30
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Jeannette! De saus kan je goed afgedekt zeker 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast.