Ingrediënten
- 1 blik super croissantdeeg
- 100 g pecannoten
- 30 g roomboter, gesmolten
- 40 g bruine basterdsuiker
- 30 g honing
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 ei, losgeklopt
- 75 g poedersuiker
- Gele kleurstof
Heb je een blik croissantdeeg, pecannoten en poedersuiker in huis? Dan tover je in mum van tijd deze pecan paascroissants op tafel! De overige ingrediënten staan waarschijnlijk standaard in je voorraadkast. Gele kleurstof om geel (paas)glazuur te maken is een extra bonus, maar anders maak je transparante glazuur met alleen poedersuiker en water. Iets minder paasachtig, maar de smaak is hetzelfde!
Menu, Themarecepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven (onder- en bovenwarmte) voor op 200 graden Celsius.
Hak de pecannoten grof met een mes. Meng ze in een kom (houd wat pecannoten achter voor garnering) met de roomboter, basterdsuiker, honing en kaneelpoeder.
Rol het croissantdeeg uit en snijd door op de snijdlijntjes. Verdeel de pecanboter over het croissantdeeg en rol ze op. Bestrijk de bovenkant van de croissant met losgeklopt ei. Bak de croissants volgens de beschrijving in de oven, totdat ze goudbruin zijn.
Meng de poedersuiker met een klein scheutje water en roer tot een dik, vloeibaar glazuur. Kleur het glazuur eventueel geel met een paar druppels gele levensmiddelenkleurstof. Drizzle het glazuur over de croissants en bestrooi met de achtergehouden pecannoten.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie