Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Penne met champignonroomsaus
Een eenvoudige klassieker die nooit verveelt en waar iedereen dol op is: penne met champignonroomsaus!
20 minuten
Ingrediënten
- 400 g penne
- 500 g champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
- 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
- Klein bosje peterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- Eventueel scheutje droge witte wijn
- 1 flesje kookroom
- Stuk Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de pasta en kook de pasta beetgaar.
Verhit een grote koekenpan of hapjespan met wat olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook totdat ze zacht zijn. Voeg wat zout toe.
Zet het vuur hoog en voeg de champignons toe. Breng goed op smaak met zout en peper en bak de champignons totdat het vocht verdampt is en ze licht beginnen te kleuren.
Blus eventueel af met een scheutje witte wijn, laat kort even inkoken en voeg de kookroom toe.
Zet het vuur iets lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus en breng eventueel weer op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en voeg de penne samen met de peterselie toe aan de saus.
Schep voorzichtig om en serveer direct. Bestrooi de penne tot slot met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
om 16:03
Hoeft er geen bloem bij de saus?
om 10:46
Nee hoor Ilse, als je hem even laat inkoken wordt de saus vanzelf dikker. Bovendien zuigt de pasta ook saus op, waardoor hij vanzelf dikker wordt.
om 15:01
Ik ga het proberen met spekreepjes er doorheen. Ziet er goed uit. Groetjes sally
om 21:02
Kan je dit ook van te voren maken en later opwarmen?
om 12:16
Heerlijk gerecht, dank voor het recept. Twee keer gemaakt 1x met spekjes en 1 x zonder.
om 11:20
Vandaag deze weer gemaakt net extra scampi en een half potje rode pesto erdoor. Hemels!!!!
om 12:38
Mmmm, goed idee Christiane! Ga ik ook eens proberen! 🙂
om 21:13
Ziet er goed uit, ik denk dat ik er stukjes gerookte zalm doorheen doe en om de saus niet al te zwaar te maken voeg ik die aan het eind toe…
om 22:21
Hij staat voor deze week weer op het menu! Ontzettend lekker! Ik door er nog wat stukjes kip in 🙂
om 07:44
Heerlijk!
om 23:20
Ik heb de penne met champignonroomsaus gemaakt en hij was heerlijk bedankt
om 17:55
Leuk om te horen Lia!