Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in met boter of olie.
Schil de peer en snijd in blokjes. Besprenkel met citroensap en zet opzij.
Klop in een ruime kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel en klop dan één voor één de eieren erdoor. Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de koek- en speculaaskruiden en het zout door elkaar.
Zeef de bloem boven het beslag, doe dit in meerdere porties en spatel afgewisseld met de melk door het beslag. Spatel tot slot de perenblokjes (houd een paar blokjes achter) door het beslag en schep het beslag in het cakeblik. Bedek de cake met de achtergehouden perenblokjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak 1 uur in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat volledig afkoelen.
om 16:59
ik vond dit dessert zo heerlijk lekker dat ik andere bloem’suiker’melk gebruiktik vond zo heerlijk dat ik voor 13 personen voor doet