Ingrediënten
- 10 blaadjes gelatine
- 1 pak lange vingers
- 500 g perzik
- 500 g volle Franse kwark
- 200 g witte basterdsuiker
- 250 ml verse slagroom
- 1 eiwit
Verder nodig
- Springvorm van 24 cm
- Elektrische handmixer
- Spatel
- Staafmixer
- Fijne zeef
Mijn dochter en ik zijn dol op verse perzik. De zoete en sappige smaakbommetjes met hun fluweelzachte schilletje zijn nu op zijn lekkerst. Toen dochterlief onlangs zeven kaarsjes uit mocht blazen en ze naast een carrot cake ook graag een taart met perzik wilde, hoefde ik niet lang na te denken. Na het grote succes van de aardbeienkwarktaart van mijn schoonmoeder besloot ik een variant met perzik te maken!
Ik gebruikte wilde perziken voor deze taart omdat die nu lekker zoet en volop verkrijgbaar zijn, maar je kunt deze kwarktaart ook prima maken met gewone perziken. Of in de herfst of winter kun je zelfs perziken uit blik gebruiken.
Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Adults only? Besprenkel de lange vingers met Peachtree (zachte perzik) likeur! Dan wordt deze taart nóg lekkerder. 🙂
Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water, minstens 10 minuten. Vet de springvorm in met boter.
Verdeel de lange vingers (suikerkant naar beneden) over de bodem van de springvorm.
Ontpit de helft van de perziken en pureer ze tot moes met de staafmixer. Druk de moes door een fijne zeef, zodat alleen de schilletjes achterblijven. Doe de perzikmoes in een steelpan en verwarm — niet laten koken. Zet het vuur uit en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe aan de warme perzikmoes. Roer totdat de gelatine is opgelost.
Snijd de overige perziken (houd 1 perzik achter voor garnering) in kleine stukjes. Als je wilt kun je eerst het velletje van de perzik aftrekken, bij rijpe perziken gaat dat heel makkelijk. Ik liet het velletje er gewoon aan zitten.
Klop de eiwit met de mixer tot stijve pieken. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Klop in een derde kom de kwark en suiker door elkaar. Roer de perzikmoes door de kwark. Spatel de slagroom en het eiwit door de kwark en tot slot de perzikstukjes.
Verdeel het kwarkmengsel voorzichtig over de lange vingers in de springvorm. Ga de springvorm niet schudden of te hard bewegen, want dan kunnen de lange vingers naarboven komen drijven.
Zet de kwarktaart in de koelkast (leg een vel bakpapier onder de kwarktaart tegen het lekken) en laat een nacht opstijven.
Snijd de achtergehouden perzik in partjes en leg bovenop de kwarktaart.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 23:01
Zou dit ook lekker zijn maar dan met pruimen ipv perziken?
om 23:01
Zou dit ook lekker zijn maar dan met pruimen ipv perziken?
om 11:30
Heerlijk ,die ga ik vast maken ??
om 09:48
Hallo Annemiek.
Ik heb de taart gemaakt en hji is heerlijk.Ga hem zeker meer maken
Gr Hannie
om 12:30
Hai Annemiek,
Perfecte timing om dit recept te plaatsen: volgende week ben ik jarig en ga ik zelf taarten bakken voor de visite. Dit wordt er één van!
Even een vraag over het mogelijk lekken tijdens het opstijven: zal dit minder worden als ik bakpapier in de springvorm of alleen onder de lange vingers plaats? Of is het lekken niet zo erg dat de halve taart eruit loopt?
Groetjes,
Larissa
om 13:15
Hoi Larissa, als je een goed afsluitbare springvorm hebt valt het lekken heel erg mee. Een bakpapiertje eronder is dan voldoende.
om 16:13
Dank!! Zaterdag 19/8 ga ik de taart maken, 20/8 serveren ?