Ingrediënten
- 3 flinke bollen vanilleroomijs
- 100 ml ijskoude melk
- 6 eetrijpe perziken
Verder nodig
- Elektrische blender
- Hoog en groot milkshake- of ijsglas
- Rietje
De hype van de — uit Amerika overgewaaide — freakshakes heb ik nooit begrepen. Tuurlijk, het ziet er leuk uit, maar voor mij is daar dan ook alles meegezegd. Zo’n gigantische milkshake die is afgetopt met een halve liter stijfgeslagen slagroom, vruchtensaus, verkruimelde candy bars, sprinkles en noem het allemaal maar op, dat eet je toch nooit op?! Een beetje een getrainde fast food junk werkt het goedje met pijn en moeite naar binnen om vervolgens drie dagen met buikpijn op bed te liggen. Ik krijg alleen al buikpijn als ik zo’n freakshake zie. Freaky food waste it is!
Geef mij maar gewoon een ouderwets lekkere milkshake, zonder poespas. Met lekker veel vers fruit, een schep roomijs en een scheutje melk om botten en gebit sterk te houden. Meer heeft een mens toch niet nodig?
Deze fluweelzachte en romige perzik milkshake is naast de aardbeien milkshake mijn favoriet. Beslist niet freaky maar des te lekkerder! Maak hem zelf en laat me weten als je nog iets mist. Ik ben benieuwd!
Basisrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zoete keuken, Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Zoete recepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Maak de perziken schoon, halveer ze en verwijder de pit. Indien gewenst kun je ook het velletje van de perziken verwijderen, dan krijg je een gladdere milkshake.
Doe het roomijs, de melk en de perziken in de blender en mix tot een gladde en romige milkshake. Schenk de milkshake in een hoog glas en serveer direct met een rietje.
Enjoy!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 07:59
Precies dat ja.. mooi verwoord! En je shake ziet er heerlijk uit. Groetjes Laura
om 10:52
Ah dankjewel Laura! Hij is ook heerlijk! 🙂