Pestodressing

Deze romige pestodressing maak je in een handomdraai. Heerlijk om een pastasalade mee aan te maken, over de carpaccio te drizzlen, te serveren bij een schaal gegrilde groenten, of geef bij de borrel als heerlijke dip of smeersel.

Supersnelle pasta pesto

Behalve voor het aanmaken van salades kun je deze pestodressing ook gebruiken als basis voor pasta pesto. Fruit dan een sjalotje aan in wat olie in een koekenpan. Bak eventueel wat gehalveerde cherrytomaatjes mee. Voeg 1 el pestodressing per persoon toe. Blus af met 100 ml room per persoon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus 1 minuut zachtjes pruttelen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Gekookte pasta erdoor roeren en klaar is je pasta pesto! PS Dit is een hele basic variant. Je kunt naar hartelust varieëren door gebakken kip, garnalen, verse spinazie, rode peper, etc. toe te voegen aan de saus.

Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Bijgerechten, Salades, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. Rebecca

    Heerlijk recept! Hoelang kan je dit bewaren in een afgesloten pot?:)

    1. Zeker een week, maar ik denk nog wel langer. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen want hij is hier altijd snel op! 😉

  2. Corrie Wagemakers Maas

    Hoi ik geniet van je recepten en eet ze ook vaak .Mijn vraag is hoe maak ik pestomayonaise zelf dit recept van pestodressing is heel lekker maar heb je dat ook van pestomayonaise dank je wel en blijf zo doorgaan met je heerlijke maaltijden groetjes Corrie Wagemakers Maas

    1. Hoi Corrie, zelf pestomayonaise maken doe je heel eenvoudig door een paar eetlepels mayonaise te mengen met een lepeltje pesto. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde