Ingrediënten
- 4 trostomaten
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 groene jalapeño, zaadlijst verwijderd in fijngehakt
- 1 el limoensap
- Paar takjes koriander, fijngehakt
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zout en peper uit de molen
Eenvoud op zijn best, daar is pico de gallo een perfect voorbeeld van. Het is een Mexicaanse saus/salade van fijngesneden blokjes tomaat gemengd met wat ui, limoensap, koriander en groene peper of paprika, in de kleuren van de Mexicaanse vlag. Ik vind het erg lijken op tomatensalsa — eerlijk gezegd heb ik geen idee wat het verschil is!
Serveer als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd, bij geroosterd vlees of vis, of als dip met een schaal nacho’s.
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Mexicaanse recepten, Bijgerechten, Salades, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kruis de tomaten aan de bovenkant in en dompel ze onder in een pan met kokend water. Laat ze enkele seconden liggen (niet te lang, want dan worden de tomaten melig), totdat je het tomatenvelletje makkelijk los kunt trekken. Trek het tomatenvel eraf en verwijder het sap en zaadlijsten uit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de tomatenblokjes in een kom met de overige ingrediënten (gebruik zoveel jalapeño als je zelf lekker vindt) en breng op smaak met zout en peper.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie