Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pina Colada 2 – de verbeterde versie!
De Pina Colada is beslist mijn lievelingscocktail. De combinatie van tropische ananas met zachte kokosroom en Caribische rum brengt mij altijd in vrolijke sferen. Je kunt ananassap uit een pak gebruiken maar de oorspronkelijke Pina Colada (betekent in het Spaans ‘gezeefde ananas’) wordt gemaakt met het sap van een verse ananas, en dat proef je!
Ingrediënten
- 1 verse ananas
- 100 ml kokosroom
- witte rum
- geschaafd ijs
Verder nodig
Elektrische staafmixer of blender, fijne zeef, 2 longdrinkglazen
Bereiding
Schil de ananas en snijd de ananas in stukken. Hou 2 stukjes ananas achter voor garnering en pureer de rest in de blender.
Voeg de room en rum toe en draai nog even kort mee.
Druk het sap door de zeef.
Vul de glazen met geschaafd ijs en vul met de pina colada.
Hoe lief dit kleine aapje hier ook mag kijken, voor dit drankje moet ze toch echt nog heel wat jaartjes ouder zijn! Als je echter de rum weglaat, kunnen ook de kleintjes meegenieten van deze pina colada.
Proost!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Caribische recepten, Drankrecepten
Deel je reactie