Ingrediënten
- 4 croissants (liefst van een dag oud)
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
- 2 eieren, losgeklopt
- 30 g fijne kristalsuiker
- 1 el pistachepasta
- 50 g witte chocolade, in stukjes gehakt
- 1 el pistachenoten, grof gehakt
Heb je nog croissants liggen van de vorige dag? Meestal smaken ze dan niet zo lekker meer, maar weggooien is zonde. Je kunt er heerlijke croissant pudding van maken!
Omdat ik nog zelfgemaakte pistachepasta in de koelkast had staan, voeg ik daar een lepeltje van toe. De pistachepasta geeft een heerlijke, subtiele pistachesmaak aan deze croissantpudding. De pistachepasta kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de winkel. Houd je niet zo van pistache, dan kun je de pistachepasta ook achterwege laten. Voeg dan iets meer suiker toe naar smaak.
Het oog wil ook wat, dus maak ik het af met een drizzle witte chocolade en gehakte pistachenoten. Wil je het simpel houden, dan kun je deze ook achterwege laten.
Kerstrecepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Zoete recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie