Ingrediënten
- 95 g gepelde pistachenoten
- 50 g fijne kristalsuiker
- Snufje zout
Nodig
- Hakmolentje of keukenmachine met hakmes
- Schoongemaakt potje met deksel
Pistachepasta is een heerlijke, smeuïge pasta gemaakt van pistachenoten. Hij heeft een subtiele nootachtige smaak en mooie groene kleur. De pistachenoten worden eerst geroosterd waardoor ze een diepere smaak krijgen en je de pasta mooi glad kunt malen. Je maakt de pistachepasta heel makkelijk zelf met maar drie ingrediënten!
Je kunt de pistachepasta overal voor gebruiken. Een populair recept waarvoor hij gebruikt wordt is de Dubai reep die trending is op social media: een chocoladereep gevuld met crunchy Kunefe (kadayif) en pistachepasta. Laat even weten in een reactie hieronder mochten jullie dat recept willen, dan ga ik daar mee aan slag.
Verder is pistachepasta heerlijk om te verwerken in gebak, ijs, koekjes (probeer deze pistache koekjes met witte chocolade), als zoet broodbeleg, of als vulling voor bijvoorbeeld croissants.
Bewaar de pistachepasta in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast. Je kunt hem dan 2 tot 4 weken bewaren. Je kunt hem ook invriezen. Hij blijft dan ongeveer 6 maanden goed.
Basisrecepten, Sauzen en dips, Zoete keuken, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 15:01
Het blijft korrelig en niet echt smeerbaar..moet ik nog langer hakken?
om 09:25
Hoi Emma, je moet idd echt een tijdje malen voordat de olie vrijkomt. Eventueel kun je een drupje olie toevoegen maar ik heb dat niet gedaan. Uiteindelijk komt het goed. 🙂
om 12:57
Graag recept Dubai reep
om 10:43
https://www.keukenliefde.nl/dubai-reep/
om 09:07
Dat ziet er heerlijk uit! Het recept voor de repen is dan ook van het welkom!
om 12:58
Komt eraan. 😉
om 10:42
https://www.keukenliefde.nl/dubai-reep/
om 21:32
Hoi hoi lijkt me heerlijk
Maar zou zo graag het Recept van de Dubai Reep willen hebben zou dat mogelijk zijn
om 12:58
Ik ga hem delen binnenkort! 🙂
om 08:22
Ik heb eens een potje gekocht, het is zalig maar ik weet eigenlijk niet goed wat ermee te doen (behalve die reep dan), dus meerdere suggesties zijn welkom
om 14:40
⁹zou je de pasta misschien in een cake of taart kunnen verwerken
om 10:43
Dat kan zeker! 🙂
om 10:42
https://www.keukenliefde.nl/dubai-reep/
om 19:53
Zou graag het recept van de Dubai reep willen
om 12:52
Die ga ik delen binnenkort! 🙂