Pistachepasta

Pistachepasta is een heerlijke, smeuïge pasta gemaakt van pistachenoten. Hij heeft een subtiele nootachtige smaak en mooie groene kleur. De pistachenoten worden eerst geroosterd waardoor ze een diepere smaak krijgen en je de pasta mooi glad kunt malen. Je maakt de pistachepasta heel makkelijk zelf met maar drie ingrediënten!

Dubai reep

Je kunt de pistachepasta overal voor gebruiken. Een populair recept waarvoor hij gebruikt wordt is de Dubai reep die trending is op social media: een chocoladereep gevuld met crunchy Kunefe (kadayif) en pistachepasta. Laat even weten in een reactie hieronder mochten jullie dat recept willen, dan ga ik daar mee aan slag.

Verder is pistachepasta heerlijk om te verwerken in gebak, ijs, koekjes (probeer deze pistache koekjes met witte chocolade), als zoet broodbeleg, of als vulling voor bijvoorbeeld croissants.

Bewaren

Bewaar de pistachepasta in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast. Je kunt hem dan 2 tot 4 weken bewaren. Je kunt hem ook invriezen. Hij blijft dan ongeveer 6 maanden goed.

Pistachepasta

Basisrecepten, Sauzen en dips, Zoete keuken, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Het recept voor de repen is dan ook van het welkom!

    1. Komt eraan. 😉

  2. Hoi hoi lijkt me heerlijk
    Maar zou zo graag het Recept van de Dubai Reep willen hebben zou dat mogelijk zijn

    1. Ik ga hem delen binnenkort! 🙂

      1. Ik heb eens een potje gekocht, het is zalig maar ik weet eigenlijk niet goed wat ermee te doen (behalve die reep dan), dus meerdere suggesties zijn welkom

  3. Addy

    Zou graag het recept van de Dubai reep willen

    1. Die ga ik delen binnenkort! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde