Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pitabroodje gehakt boerenkool
Dat je met boerenkool alle kanten op kunt, wist je natuurlijk allang, maar dat ie ook lekker smaakt in een pitabroodje is vast nieuw voor je! Door ook het traditionele varkensvlees te vervangen door rundergehakt, krijgen deze pitabroodjes een verrassende twist. Aan tafel!
Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 3 paprika’s, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 150 g boerenkool, fijngesneden
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl sambal manis
- Bakboter of olie om in te bakken
- Pitabroodjes
- Knoflooksaus om erbij te serveren
Bereiding
Verhit een ruime koekenpan met wat boter en bak op hoog vuur alle ingrediënten en een half kopje water, totdat de groenten zijn geslonken en het gehakt gaar is.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de omschrijving op het pak.
Serveer met knoflooksaus en (eventueel) een salade van komkommer, tomaat en feta.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vleesrecepten
Deel je reactie