Bereiding
Vet de ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
Smelt de roomboter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en bak al roerend op laag vuur circa 5 minuten, om de bloem te laten garen. De roux (=boter en bloem) niet laten kleuren. Voeg de bouillon en room en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot je een mooi gebonden, gladde saus hebt. Voeg de tomaat, rode peper (proef eerst hoe heet de peper is en bepaal dan hoeveel je toe wilt voegen), paprikapoeder, oregano en de helft van de kaas toe en warm nog enkele minuten door tot de kaas gesmolten is.
Verdeel 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel daar 1/3 van de saus over. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de pittige bechamelsaus en de overige kaas.
Bak circa 35 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
om 10:04
Hoi! Ik heb een hele andere vraag. Waar is de opscheplepel van? Te zien op de laatste foto.
Gr. Inge
om 14:25
Hoi Inge, durf ik helaas niet te zeggen, ik heb hem al heel lang! 🙂
om 16:12
Ik zie dat het een bijgerecht is, waar kun je dit bij eten zoal?
om 14:24
Hoi Yvonne, ik zou hier een lekkere salade bij serveren en voor de liefhebber een stukje vis of vlees.