Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pittige aardappelpuree
Spice up je aardappelpuree met wasabipuree of mierikswortel en de saaie puree komt plotseling tot leven! Deze aardappelpuree smaakt heerlijk bij vleesgerechten zoals bijvoorbeeld deze krokante worst van het bakblik en rode uienjus, maar past ook erg goed bij een stukje vis.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kg aardappels, geschild en de grote doormidden gesneden
- 3 dl melk
- 70 g ongezouten roomboter
- Wasabipasta of geraspte mierikswortel, vers of uit een potje*
- Zout en peper uit de molen
*Wasabipasta is een pittige Japanse smaakmaker die veel wordt gebruikt bij sushi. Je koopt hem in een kleine tube, en is verkrijgbaar in een goed gesorteerde supermarkt of toko. Het wordt gemaakt van de wasabi japonica wortel, die uit dezelfde familie komt als de mierikswortel. Omdat de echte wasabi wortel erg duur is (het gewas groeit maar 3 cm per jaar!) wordt er in veel wasabipasta’s mierikswortel gebruikt. Je kunt mierikswortel in de meeste supermarkten echter ook apart in een potje kopen en soms kun je de wortel ook vers verkrijgen. Zeker in Duitsland wordt verse mierikswortel veel gebruikt en is deze volop verkrijgbaar.
Verder nog
Grote kookpan, pureestamper
Bereiding
Kook de aardappels in licht gezouten water gaar en giet ze af. Verwarm de melk en boter in een klein steelpannetje. Stamp de aardappels fijn en voeg dan de melk en boter erdoor en roer tot een luchtige puree.
Breng de aardappelpuree pittig op smaak met de wasabipuree of mierikswortel, zout en peper.
Eet smakelijk!
om 13:53
Hoi Annemiek,
Heerlijk zo die aardappelpuree,Ik maak hem ook nooit
zomaar, doer er vaak bieslook en/of lenteui door.
een scheutje truffel-olie, erover een klein beetje paneermeel
en een klein beetje kaas. dan even onder de gril.
Maar deze ga ik zeker maken
Groetjes Lya