Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pittige kiphapjes met limoen guacamole
Deze pittige kiphapjes met frisse limoen guacamole worden geserveerd op little gem slablaadjes en smaken verrukkelijk! Wederom een recept van de Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’ en dat deden we dus.
De kip is lekker pittig en heerlijk van smaak door de chilimarinade. De guacamole is romig en fris door het limoensap en het slablaadje zorgt voor een knapperige ‘bite’. Dit is een heerlijk hapje om als amuse te serveren voor een diner voor vrienden of familie, je gaat hier zeker indruk mee maken!
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de kip
4 grote kipfilets
1 limoen, sap en rasp
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
2 el honing
1 el cayennepeper
2 knoflooktenen
1 el zoete paprikapoeder (of gewone paprikapoeder)
1 groot rood pepertje, ontzaad en fijngehakt
Voor de guacamole
2 rijpe avocado’s
1 tomaat, sap en zaad verwijderd en het vruchtvlees fijngehakt
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 middelgroot groen pepertje, ontzaad en fijngehakt
Sap van een halve limoen
Verder
2 kropjes little gem
Zout en peper + extra olijfolie
Bereiding
Meng voor de kipmarinade het limoensap en rasp, olijfolie, rode wijnazijn, honing, cayennepeper, uitgeperste knoflook, zoete paprikapoeder en het fijngehakte rode chilipepertje in een kom en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilet in repen en meng deze door de marinade.
De kip moet helemaal met de marinade bedekt zijn.
Snijd voor de guacamole de avocado door de helft en verwijder de pit. Kerf het vruchtvlees, als het nog in de schil zit, met een mes in blokjes en schep het dan met een lepel uit de schil. Meng de avocado in een kom met de tomaat, sjalotje en groene chilipepertje en breng op smaak met zout en peper.
Roer dit met een vork goed door elkaar en prak ondertussen de avocado fijn. Voeg wanneer je een mooi egaal mengsel krijgt wat limoensap toe, proef zelf hoe zuur je het wilt, en druppel er wat olijfolie overheen. De guacamole moet romig en glad zijn maar nog wel een klein beetje structuur hebben (onze avocado’s waren eigenlijk nog niet rijp genoeg waardoor we de guacamole niet echt mooi glad konden krijgen). Strijk met de achterkant van een lepel de bovenkant van de guacamole glad. Besprenkel met nog wat olijfolie en dek het goed af met een velletje vershoudfolie om de kleur mooi groen te houden, avocado kleurt snel bruin!
Haal de slablaadjes los van elkaar en was ze grondig. Dep de blaadjes goed droog met een theedoek zonder ze te breken.
Verhit een grote koekenpan met een klein beetje olijfolie. Verwijder overtollige marinade van de kip en bak de kip op hoog vuur 2 minuten aan iedere kant.
Als de kip te droog wordt lepel je er nog wat marinade over. Zet het vuur uit.
Leg de slablaadjes op een mooie serveerschaal en lepel op ieder blaadje wat guacamole. Leg bovenop de kipreepjes en druppel er nog wat van het kookvocht overheen.
Serveer direct.
Wijnsuggestie van Gordon Ramsay: Californische of Zuid-Amerikaanse Chardonnay of Zuid-Amerikaans bier
Themarecepten, Wereldgerechten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Mexicaanse recepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie