Bereiding
Vul een maatbeker met 280 ml handwarm water en voeg de gist en de helft van de suiker toe. Roer even door en laat 5 tot 10 minuten staan.
Klik de deeghaak in de keukenmachine. Doe de bloem, het zout, de overige suiker en de oregano in de kom van de keukenmachine. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en zet de keukenmachine aan. Voeg na 1 minuut kneden 1 eetlepel olijfolie toe aan het deeg. Kneed 5 tot 8 minuten op lage stand, of totdat het deeg soepel en elastisch is, zonder dat het blijft plakken aan je vingers. Dek de kom met het deeg af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek, of gebruik de rijsstand in de oven. Na een uur moet het deeg verdubbeld zijn in volume. Als dat niet het geval is, laat je het deeg langer rijzen.
Breng een pannetje met water en de bouillontablet aan de kook en leg de kip erin. Doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat de kip circa 15 tot 25 minuten in het hete water garen. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kip, maar gaar niet langer dan nodig is, anders wordt de kip (vooral kipfilet) droog. Haal de kip uit de bouillon en snijd in plakken. (De kippenbouillon heb je niet meer nodig, maar kun je gebruiken voor bijvoorbeeld kippensoep.)
Duw met je handen de lucht uit het deeg. Verdeel het deeg in vier porties en vorm er bollen van. Bestuif de deegbollen met een klein beetje bloem en verpak ze individueel in boterham-, of diepvrieszakken. Laat het deeg nog circa 30 minuten rijzen in de koelkast.
Wil je de pizza liever een andere keer eten? Bewaar de bolletjes pizzadeeg dan in de diepvries. Voor gebruik rustig laten ontdooien en uitrollen maar.
Rol de deegbollen een voor een uit op een met bloem bestoven werkblad en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik, of op een speciale pizzaplaat. Bestrijk de pizza’s met tomatensaus — houd circa 1 cm van de rand vrij. Verdeel de geraspte parmezaan over de pizza, gevolgd door de mozzarella, kip, cherrytomaten en pesto.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (bij ons is dat 220 graden), of gebruik de pizzastand als je oven die heeft. Schuif de pizza’s boven elkaar in de oven (ik bak hooguit twee pizza’s tegelijk) en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Draai — indien nodig — de pizza’s halverwege de baktijd een keer om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin zijn.
Beleg de pizza’s met wat rucola en serveer.
Sta jij inmiddels te popelen om zelf aan de slag te gaan met de Chef? Bekijk snel deze najaarsactie van Kenwood en schaf de Kenwood Chef Titanium voordelig aan!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Kenwood.
Deel je reactie