Ingrediënten
(1 pizza gemaakt van onderstaande ingrediënten is voldoende voor 2 personen)
- 1 ronde pizzabodem (bol deeg ca. 280 g, uitgerold tot een ∅ van 26 cm), zelfgemaakt of gekocht (bijv. Tante Fanny)
- Tomatenfrito
- 1/2 bol mozzarella, in plakjes gesneden
- Geraspte kaas (als basis gebruik ik een mix van jong belegen, mozzarella en parmezaan die ik soms aanvul met een andere kaas naar keuze zoals blauwaderkaas, cheddar, talegio. In dit artikel vertel ik je meer over welke kaas ik op mijn pizza gebruik)
- ca. 8 plakjes chorizo (afgesneden van een harde chorizoworst)
- 1/2 tot 1/3 gerookte kip, in dunne plakjes gesneden
- 5 à 6 dungesneden plakjes courgette
- 3 champignons, in dunne plakjes
- 1/2 rode ui, in smalle ringen
Nodig
- Barbecue met deksel en thermometer (ik gebruik de Campingaz 4 Series Onyx S gasbarbecue)
- Pizzasteen voor op de barbecue (ik gebruik de Campingaz pizzasteen)
- Grote pizzaschep om de pizza van het aanrecht op de pizzasteen te scheppen
om 20:09
Eerste pizza gemaakt op de barbecue , was heel lekker. Het is inderdaad wel oefenen om de pizza goed op de steen te krijgen. Zal volgende keer wel beter gaan.
om 08:20
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Hennie, en inderdaad, oefening baart kunst! 😉
om 16:54
Lekkere tips! 👍
Overigens heb ik een “simpele” briqetten-bbq, met -ipv een dure pizzasteen- een grote terracotta schaal (op de kop op de bbq leggen) en daarmee lukt het ook heel goed!
Low-budget toch pizza van de bbq! 😃
om 12:05
Wat een leuk en goed idee Dineke! Zo kan het idd ook prima! 🙂