Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg (een rol vers bladerdeeg kan ook)
- Paar el tomaten frito
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 100 g jong belegen kaas, geraspt
- 1/2 rode ui, fijngesnipperd
- 3 plakken salami
Verder nodig
- Bakblik bekleed met bakpapier
Deze pizzavlinders met kaas en salami zijn heerlijk om op tafel te zetten tijdens de borrel of een filmavondje. Je kunt ze ook maken en invriezen voor een ander moment. Krijg je bijvoorbeeld onverwachts visite of heb je last van plotseling opkomende snacktrek, dan hoef je deze rakkers alleen nog even af te bakken in de oven.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Rol het pizzadeeg uit en besmeer met de tomatenfrito. Bestrooi met de Italiaanse kruiden, kaas, rode ui en salami. Rol het pizzadeeg van de lange zijde zo strak mogelijk op tot het midden en doe hetzelfde met de andere zijde, zodat beide rollen elkaar in het midden ontmoeten. Druk de rollen goed tegen elkaar aan zodat er geen opening meer te zien is. Wikkel de deegrol strak in vershoudfolie en leg 15 minuten in de diepvries — zo kun je hem straks veel beter snijden.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop het ei los en bestrijk de rol hiermee. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden. Snijd de rol in plakken van ca. 1,5 cm dikte en leg ze plat op het bakblik. (Je kunt de in plakken gesneden vlinders nu ook in een diepvrieszak stoppen en in de diepvries bewaren om later af te bakken.)
Bak ca. 15 minuten in de oven of tot de pizzavlinders goudbruin zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie