Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Basisrecept: poffertjes (zonder gist)
Dit is een heerlijk en eenvoudig recept om zelf poffertjes te maken. Ik gebruik geen gist dus het beslag hoeft niet te rijzen. Je kunt direct aan de slag. Dit recept is voldoende voor 4 grote eters!
Ingrediënten (alles op kamertemperatuur)
- 50 g zachte roomboter + 50 g gesmolten roomboter om in te vetten
- 65 g witte basterdsuiker
- Snuf zout
- 2 eieren
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 400 ml volle melk
Verder nodig
Handmixer, poffertjespan, spuitfles (eventueel een wegwerpspuitzak of diepvrieszak waarvan een klein puntje is afgeknipt kan ook), kwastje om pan in te vetten
Bereiding
Klop de 50 gram boter, suiker en zout tot een romig, luchtig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg om en om het bakmeel en de melk toe en mix op lage stand door het beslag. Klop tot een glad beslag zonder klontjes. Giet het beslag in een spuitfles.
Verhit de poffertjespan op middelhoog vuur en bestrijk elk kuiltje met boter. Vul elke holtje voor 3/4 met het poffertjesbeslag. Bak totdat de onderkant vanzelf loslaat en je de poffertjes om kan keren. Bestrijk de pan voordat je de poffertjes omkeert nogmaals met boter. Bak de andere kant goudbruin.
Serveer met nog meer boter en flink wat poedersuiker (Vooruit, vandaag mag het. Je eet poffertjes zoals het hoort, of je eet ze niet!).
Enjoy!
Basisrecepten, Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zoete keuken, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Zoete recepten, Dessert
om 13:57
helaas vonden we dit recept erg tegenvallen, veel te dik beslag en de poffertjes waren niet luchtig