Ingrediënten
- 100 g sushirijst (je kunt ook kant-en-klare poké bowl rijst gebruiken maar deze vind ik minder lekker)
- 1 à 2 tl sushi-azijn*
- Paar drupjes sesamolie (optioneel, maar geeft de rijst wel een hele lekkere smaak)
- 1 krokante kipschnitzel
- 1/2 mango, pit en schil verwijderd en in blokjes
- 1 eetrijpe avocado, in blokjes
- Stukje komkommer, in blokjes
- 2 el wortel julienne
- 1 lente-uitje, in ringen
- Sojasaus
- Kewpie (Japanse mayonaise, verkrijgbaar in de supermarkt bij de Aziatische afdeling)
- Furikake (Japans rijststrooisel, verkrijgbaar in de toko**)
- Sesamzaadjes (ik gebruik lichte en zwarte)
*Sushi-azijn = rijstazijn waar suiker en zout aan zijn toegevoegd. Rijstazijn van het merk Saitaku (Jumbo en AH) kan ook, daar zijn suiker en zout aan toegevoegd en deze is klaar voor gebruik)
**Je kunt de furikake ook zelf maken. Voor een hele simpele variant mix je wat wit en zwart sesamzaad met een fijngemalen norivel.
Deel je reactie