Voorbereiding
Breng de bouillon en melk in een ruime kookpan aan de kook (pas op dat de melk niet overkookt!) en voeg dan de maisgriesmeel toe. Zet het vuur lager en roer constant door met een houtenlepel, totdat alle klontjes zijn opgelost. Roer net zolang door totdat je een dikke, gladde pap hebt, dit duurt circa 1 tot 2 minuten.
Voeg de boter, Parmezaan en kruiden toe en roer verder totdat de boter en kaas zijn opgenomen. Zet het vuur uit. Vet het bakblik in en bekleed met vershoudfolie. Verdeel de polenta over het bakblik en strijk glad (dit gaat het makkelijkste met je handen). Laat de polenta helemaal afkoelen.
Afmaken vlak voor serveren
Verhit de frituur tot 180 graden (je kunt de polenta eventueel ook in de koekenpan of in de oven bakken)
Bestrooi de bovenkant van de polenta met gezeefde bloem en steek de polenta uit met de vormpjes. De polenta die je overhoudt, kun je met je handen makkelijk tot balletjes draaien en ook gewoon frituren. Leg de polentafiguren omgekeerd op een bord en bestrooi de andere kant met bloem.
Frituur de polenta in een enkele laag, circa 3 minuten, of totdat ze boven komen drijven, goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi ze met wat vers gemalen zeezout en serveer direct.
Enjoy!
Volg jij ons al?
Abonneer je op ons Youtube kanaal en blijf op de hoogte van onze allernieuwste kookfilmpjes!
Volg ons op instagram en twitter voor sneak-previews en een kijkje achter de schermen!
Op Pinterest en Welke volg je onze borden voor de lekkerste inspiratie!
Like je ons? Klik dan hier! Love our blog? Volg ons op bloglovin!
Deel je reactie