Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pommes amandes – (aardappelbolletjes)
Deze heerlijke Pommes amandes, oftewel gefrituurde aardappelbolletjes met zuurkool en amandelschaafsel maakte ik als bijgerecht voor de hertenstoof tijdens ons familie kerstdiner in 2013. Het hele kerstmenu is van Angélique Schmeinck en komt van 24kitchen.
De Pommes amandes heb ik van tevoren gemaakt en vervolgens ingevroren. Zo hoef ik ze op de dag zelf alleen maar te ontdooien en te frituren. Ik raad het iedereen aan om dit te doen want het draaien van de balletjes en wentelen door bloem, ei en amandelen is best een tijdrovend klusje.
Ingrediënten voor 6 personen
750 gram kruimige aardappels
3 eidooiers + 2 hele eieren
4,5 el wijnzuurkool
zout en peper
bloem
180 gram geschaafde amandelen
Verder nodig
Frituurpan
Bereiding
Schil en was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze op met water en iets zeezout en kook ze gaar als voor puree.
Giet de aardappels af, stoom ze goed droog en stamp ze heel fijn met een stamper, of pureer ze met een pureeknijper.
Knijp het vocht uit de zuurkool, hak de zuurkool fijn en roer door de puree. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Splits 2 eieren en roer de eidooiers los, meng met een spatel door de puree.
Vorm van het pureemengsel met iets bloem in de handen balletjes ter grootte van een walnoot.
Kluts de eieren. Bestuif de bolletjes met bloem, wentel ze door geklutst ei en rol ze door de geschaafde amandelen.
Bewaar ze in de koelkast of vries ze in voor later. Zorg dat de de Pommes Amandes na het ontdooien droog zijn voor je ze gaat frituren. Verwarm de frituurpan op 175 graden en frituur de bolletjes totdat ze warm van binnen en aan de buitenkant goudbruin zijn.
Eet smakelijk!
Winterrecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Aardappelrecepten
om 19:19
Alweer zo n heerlijk recept!
Maar zouden deze balletje ook in de oven of airfryer klaar gemaakt kunnen worden?
Ik hoor graag je mening hierover.
Groetjes, Leonie
om 09:21
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen Leonie. Ik weet niet zeker of de buitenkant dan krokant wordt. Mocht je het proberen, ik ben heel benieuwd! 🙂