Ingrediënten
- 1 kleine flespompoen
- 1 kleine knolselderij
- 200 g cherry trostomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout uit de molen
Verder nodig
- Braadslee of diep bakblik
Een lekker groentegerecht op tafel zetten zonder veel moeite? Groenten uit de oven zijn lekker en gezond! Deze pompoen, knolselderij en trostomaat worden lekker zacht en zoet door ze te roosteren in de oven. Op wat snijwerk na heb je er bijna geen werk aan.
Lekker om te serveren met gebakken kip, vis of vlees, of roer door de pasta of risotto.
Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Was de schil van de pompoen en snijd de pompoen in plakken van 2,5 – 3 cm. Snijd de plakken in blokjes — je kunt de schil laten zitten. In het dikste gedeelte van de pompoen zit zacht vruchtvlees met pitten, schep dat eruit met een lepel en gooi weg. Snijd de hele pompoen in blokjes.
Snijd met een groot en scherp mes rondom de schil van de knolselderij. Snijd de knolselderij in plakken en daarna in blokjes in dezelfde grootte als de pompoen.
Plet de knoflooktenen maar laat de schil zitten.
Verdeel de pompoen, knolselderij, knoflook, rozemarijn en 1 takje tijm over het bakblik. Besprenkel met een goede scheut olijfolie en bestrooi met wat zeezout uit de molen. Hussel om zodat alles bedekt is met een dun laagje olie.
Bak 20 minuten in het midden van de oven, of tot de groenten wat zachter zijn en beginnen te kleuren. Haal uit de oven en leg de cherry trostomaten bovenop de groenten. Druppel wat olijfolie over de tomaten en bestrooi met wat zeezout. Schuif in de oven en bak nog 15 minuten, de tomaatjes moeten net opengebarsten zijn.
Ris vlak voor serveren de blaadjes van het overige takje tijm en strooi dit over de groenten. Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie