Ingrediënten
- 500 g flespompoen, geschild en in blokjes
- 1 teen knoflook in de schil, geplet
- 2 takjes tijm (rozemarijn is ook erg lekker)
- 2 laurierblaadjes
- Snuf gedroogde chilivlokken (optioneel)
- Extra vierge olijfolie
Verder nodig
- Vel bakpapier
Met pompoen kun je alle kanten op, zowel hartig als zoet. Een van mijn favoriete hartige bereidingen is geroosterde pompoen uit de oven. De smaak wordt dan veel intenser. Door wat smaakmakers toe te voegen zoals knoflook, tijm en laurier geef je de pompoen nog meer smaak. Heerlijk als bijgerecht met gebakken kip of varkensvlees.
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Verdeel de pompoenblokjes over het bakblik en hussel om met de knoflook, tijm, laurier, chilivlokken en een flinke scheut olijfolie. Bestrooi met wat zeezout uit de molen.
Bak 20 tot 30 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is en goudbruin begint te kleuren. Schep halverwege een keer om.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie