Ingrediënten
Voor de pompoenburger
- 200 g biologische flespompoen
- 50 g zoete aardappel
- Extra vierge olijfolie
- Zwarte peper en zeezout uit de molen
- 1 eidooier, losgeklopt
- 50 g hazelnoten, fijngemalen
- 1/2 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
- 25 g panko
- 1 tl zelfrijzend bakmeel
Verder
- 2 Italiaanse bollen, of andere hamburgerbroodjes naar keuze
- Stukje Castello Blue (de plakken Castello Burger Blue die je op de foto ziet zijn niet meer verkrijgbaar. Castello Blue is wel verkrijgbaar. Je kunt ook andere romige blauwaderkaas gebruiken)
- 100 g (wilde) spinazie
- 1 eetrijpe avocado
- 4 el gekookte en geraspte bietjes
- 1 citroen
- 2 eieren
- Mayonaise
- Klein bekertje crème fraîche
om 18:02
Vega burger ?! Bedoel je met vega veganistisch of vegetarisch?
Veganistisch is het sowieso niet door de eidooier, mayonaise en kaas. Overigens wordt bij de bereiding van brood (hamburgerbroodjes) vaak dierlijke producten gebruikt.
Voor een groot deel gelden dergelijke uitgangspunten ook voor vegetarisch, maar daar zijn nog een paar stromingen die bepaalde producten wel toestaan.
om 07:39
Aha, bedankt voor de tip Hans! 🙂
om 18:54
Wowwwww dit ziet er echt zó lekker uit!
om 12:47
Haha, en zo smaakt het ook Sandra! Echt zó de moeite waard om te maken! 🙂