Ingrediënten
- 1 kleine flespompoen
- 2 el olijfolie
- Cayennepeper
- Zeezout uit de molen of fleur de sel
Verder nodig
- Vel bakpapier
Een heerlijk herfstige en slankere variant voor ‘gewone friet’ is deze pompoenfriet uit de oven. Ik gebruik hiervoor graag de flespompoen. Die heeft een subtiel zoete en licht nootachtige smaak en dat maakt deze frietjes net even wat anders dan normaal. Lekker als bijgerecht met deze zelfgemaakte knoflooksaus en gebraden kip of kalkoen.
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Pompoen schillen? Snijd de flespompoen overdwars één of twee keer doormidden (afhankelijk van de grootte van de pompoen), zodat je gelijke pompoenstukken overhoud die de lengte hebben van friet. Zet de pompoen rechtop op een snijplank en snijd rondom met een groot koksmes de schil eraf. Snijd vervolgens in plakken en daarna in frieten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Schil de flespompoen en snij in lange frieten van ongeveer 8 mm. (Zie onderstaande tip voor het schillen!) Doe de pompoenfrieten in een kom met de olie en cayennepeper en hussel om. Spreid de frieten in een enkele laag uit over het bakblik. Waarschijnlijk heb je hiervoor 2 bakblikken nodig, of bak de frieten anders in twee porties.
Bak 30 tot 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Draai de frieten halverwege de baktijd een keer om.
Bestrooi de frieten met wat zeezout of fleur de sel en serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie