Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan
Een hartverwarmend herfstgerecht, romige pompoenrisotto met mascarpone en parmezaanse kaas. Wees gewaarschuwd want deze risotto is echt verslavend lekker! Het enige wat je nodig hebt om deze hemelse risotto te maken zijn wat goede ingrediënten en tijd… De rest gaat vanzelf!
Hoewel je een flespompoen niet per se hoeft te schillen, doe ik dat voor dit gerecht wel. De schil geeft toch net iets meer bite en in dit gerecht wil je juist fluwelige zachtheid. Het soort comfort food waarbij je alleen een lepel nodig hebt om het te eten!
Ingrediënten
- 1 kleine flespompoen
- 1 ui of sjalot, fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 250 g risotto
- 1 liter warme groente- of kippenbouillon (van 2 bouillontabletten)
- Olijfolie
- 100 g mascarpone
- Flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
- Snufje chilivlokken
Verder nodig
Braadpan of hapjespan
Bereiding
Schil de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen vervolgens eerst in plakken en daarna in blokjes.
Verwijder de pitten en het draderige pompoenvlees.
Verhit een grote pan met dikke bodem met wat olie en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn. Zet het vuur dan wat hoger en bak de pompoenblokjes mee tot ze licht beginnen te kleuren.
Voeg de risotto en de chilivlokken toe (niet teveel want ze zijn erg heet!) en bak nog even kort mee.
Zet het vuur laag en voeg dan zoveel bouillon toe totdat de risotto net onder staat.
Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen.
Let op dat de rijst niet droog komt te staan! Proef de risotto en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg, als de rijst bijna goed is, de mascarpone en Parmezaanse kaas toe en warm nog kort even mee.
Zet het vuur uit en serveer direct.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Risotto recepten, Vegetarische recepten
om 12:03
Ik wil deze risotto graag gaan maken alleen wat zou je adviseren voor vlees of vis naast het gerecht?
om 19:57
Wat een heerlijk gerecht. Ik maak het voor de 2e keer. Via mijn broer Wim verkregen. Mm Mm thnx
om 19:01
Deze stond al een tijd op de to do lijst.
Vandaag eindelijk gemaakt, want dochter thuis en vrouw uit eten 🙂
We waren blij verrast, het smaakt heel erg lekker. Ik had wel wat meer vocht nodig, zo’n 1,5 liter in totaal.
Bedankt voor dit lekkere recept !
om 15:30
Superleuk om te horen Wim! Bedankt voor je reactie. 🙂
om 18:10
Zit heerlijk te smullen! Eerste keer zelf risotto gemaakt en deze is top!
Toevallig gevonden omdat ik nog pompoen en mascarpone over had, en zeker geslaagd 🙂
om 14:08
Leuk om te horen Esther! ?
om 18:58
Zalig, dit! Comfort food op z’n best, maak ik zeker nog klaar. 🙂
om 12:45
Geweldig recept, de toegevoegde mascarpone is magnifiek!
We gaan dit zeker vaker maken! Aman
om 19:53
Wat leuk om te horen Aman!!! Dit is ook een grote favoriet van ons. 🙂