Ingrediënten
- 300 g geschilde pompoen
- 1 ui, gepeld
- 1 ei
- 1 el bloem
Verder nodig
- Blokrasp
- Koekenpan
Bij rösti denk ik altijd meteen aan de ronde aardappelkoekjes van mijn moeder: reibekuchen. Er is niemand die ze lekkerder maakt dan zij. Maar rösti kun je natuurlijk overal van maken: neem bijvoorbeeld geraspte wortel voor wortelrösti, geraspte courgette voor courgetterösti of geraspte pompoen voor deze heerlijke pomoenrösti. Omdat pompoen een wat zoetere smaak heeft zijn deze pompoenrösti rondjes ook favoriet bij kinderen. Een handige en lekkere manier om ervoor te zorgen dat ze toch voldoende groente binnenkrijgen! 😉
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Lekker met wat schenkstroop eroverheen voor een zoete variant, of serveer als hartig (bij)gerecht met wat verbrokkelde verse geitenkaas, grof gehakte walnoten en honing.
Rasp de pompoen en ui met de fijne rasp. Meng de pompoenrasp, ui, ei en de bloem in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en laat heet worden. Schep kleine lepels van het beslag in de koekenpan en druk ze met de bolle kant van een lepel iets ronder en platter. Je kan niet al het beslag in één keer bakken, of je moet twee koekenpannen gebruiken. Bak de pompoenrösti circa 5 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Schep ze op een bord en bak op dezelfde manier de andere pompoenrösti.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie