Bereiding
Snijd de pompoen in plakken en snijd rondom de schil eraf. Verwijder de pompoenpitten en het draderige vruchtvlees rondom de pitten in het midden van de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes.
Verhit een ruime pan met een scheutje olijfolie en voeg de ui, knoflook en Spaanse peper (ik proef altijd eerst even hoe scherp hij is en bepaal dan hoeveel ik toevoeg) toe. Fruit enkele minuten op middelhoog vuur tot de ui zacht maar niet gekleurd is. Voeg de pompoenblokjes toe en bak een minuut mee. Voeg de bouillon, room en het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep circa 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen zacht is.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan op een snijplank en hak ze grof. Hak de bieslook fijn.
Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep fijn met de staafmixer. Schep de soep in kommen en garneer met een lepeltje crème fraîche, wat geroosterde hazelnoten en bieslook.
Deel je reactie