Bereiding
Begin met het maken van de soepballetjes. Doe het gehakt, paneermeel, ei, nootmuskaat en peterselie in een kom en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Kneed met je handen goed door. Draai kleine soepballetjes van het gehakt. Dek af en zet zolang in de koelkast.
Was de schil van de flespompoen. Snijd de pompoen in plakken (de schil mag blijven zitten) en vervolgens in blokjes. In het dikste gedeelte van de pompoen zit zacht, draderig vruchtvlees en pitten, deze schep je eruit met een lepel en gooi je weg. Snijd de rest van de pompoen in blokjes.
Verhit een soeppan met een scheutje olie en voeg de sjalot toe. Fruit op laag tot middelhoog vuur enkele minuten tot de sjalot zacht en glazig is. Voeg de pompoen en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager. Laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is. (Ondertussen als de soep pruttelt kun je de soepbal spinnetjes maken) Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de room toe.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Houd de soep warm.
Soepbal spinnetjes
Breng een pannetje met water of bouillon aan de kook.
Halveer de spaghettislierten en prik ze door de soepballetjes. Controleer de aanwijzing op het pak van de spaghetti hoe lang je hem moet koken, houd deze bereidingstijd aan om de soepbal spinnetjes te koken.
Schep de soep alvast in borden of kommen. Schep de soepbal spinnetjes als ze gaar zijn met een schuimspaan uit de pan direct in de soep. Serveer direct.
Deel je reactie