Poutine

Knapperige frietjes overgoten met een rijke vleesjus en afgetopt met romige mozzarella; deze Canadese poutine maak je heel makkelijk zelf. Poutine is een gerecht uit de Canadese keuken maar is ook buiten Canada populair. Niet zo gek, want dit is comfort food op zijn allerbest!

Kaas

In Canada maken ze dit gerecht meestal met kaaswrongel. Kaaswrongel ontstaat tijdens het kaasmaakproces. Na toevoeging van stremsel aan de melk scheidt de vaste stof (wrongel) zich van de vloeistof (wei). In Nederland zul je kaaswrongel niet zo snel in de winkel vinden, maar je kunt het vervangen door bijvoorbeeld cottage cheese (vergelijkbaar met wrongel alleen is hier room of melk aan toegevoegd om hem romiger te maken) of blokjes jong belegen kaas. Ik gebruik mozzarella omdat ik dat iets lekkerder vindt. Door de hete jus gaat de kaas een beetje smelten wat zorgt voor een rommelig en hartverwarmend geheel. So good!

Poutine

Friet met topping

Meer frietrecepten met een lekkere topping? Deze recepten zijn populair op Keukenliefde:

Wereldgerechten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde