Bereiding
Verhit een hapjespan met de boter en een scheut olijfolie en laat smelten. Voeg de prei en knoflook toe en breng op smaak met wat zeezout uit de molen. Bak op laag tot middelhoog vuur circa 8 minuten, of tot de prei zacht is maar niet gekleurd. Voeg de risotto toe en bak 1 minuut mee. Voeg zoveel bouillon toe tot de risotto net onderstaat. Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur dan zachter. Kook de risotto in circa 20 minuten beetgaar. Roer regelmatig en voeg steeds opnieuw bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De risotto mag niet droog staan.
Voeg de crème fraîche, Parmezaan, cherrytomaten en basilicum toe en roer door de risotto. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat 1 minuut rusten voordat je hem serveert.
om 19:30
Een aanrader !!! Ik heb er kip aan toegevoegd.
Yammie
om 16:43
kan je er ook vlees bijdoen?
om 10:50
Hoi Sabrina, ja hoor dat kan. Je kunt bijvoorbeeld ook spekreepjes of chorizoblokjes aanbakken voordat je de prei er bij doet.
om 19:30
Een aanrader !!! Ik heb er kip aan toegevoegd.
Yammie p
om 15:26
Lijkt mij heerlijk want dol op prei en op risotto.
Maar geen wijn er in?
om 09:41
Hoi Evelien, als je wilt kun je de risotto afblussen met droge, witte wijn. Hoeft niet, maar geeft wel een lekker fris zuurtje mee aan de risotto!
om 16:08
Eén vraagje: wanneer gebruik je de 40 gram ongezouten roomboter? Zie dat bij de ingredienten staan maar niet meer terugkomen in het recept?
Lijkt me verder trouwens ook weer een heerlijke maaltijd 🙂
om 17:32
Ooooh niet goed gelezen ik zie het al.