Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pruimen crumble met kaneel en amaretto
Ben je op zoek naar een makkelijk, snel te maken en superlekker dessert? Hou dan op met zoeken en duik de keuken in om deze pruimen crumble met kaneel en amaretto te maken. Je kunt de pruimen natuurlijk ook vervangen voor ander fruit zoals perzik, peer, appel, frambozen, bramen en ga zo maar door.
Ingrediënten
- 20 pruimen
- Kaneelpoeder
- 4 klontjes roomboter
- 4 el suiker
- Amaretto, of eventueel een andere likeur die je lekker vindt
- 1 portie kruimeldeeg
Verder nog
4 kleine ovenschaaltjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de pruimen en verwijder de pit. Vet de ovenschaaltjes in met boter en leg in elk schaaltje 5 pruimen.
Bestrooi de pruimen met wat suiker, kaneel en leg er een klontje roomboter tussen. Besprenkel met wat Amaretto en bedek royaal met het kruimeldeeg. Strooi nog wat kaneelpoeder over het kruimeldeeg.
Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat het fruit zacht is en het kruimeldeeg licht begint te kleuren. Serveer de crumble eventeel met een bolletje vanilleijs of een dot geklopte slagroom.
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Zoete recepten, Dessert
Deel je reactie