Bereiding
Verwarm de oven (hiermee bedoel ik altijd onder- en bovenwarmte tenzij anders vermeld) voor op 200 graden. Vet de bakvorm in met boter.
Doe de bloem, het zout, amandelschaafsel (houd 2 el achter voor garnering), kristalsuiker, citroenrasp en de boter in een kom en kneed met je handen tot een kruimeldeeg.
Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Verdeel de custardpoeder over de bodem (de pruimen laten veel vocht los en het custardpoeder zorgt ervoor dat het vocht niet in de bodem trekt) en leg daarop de gehalveerde pruimen (zie onderstaande tip!). Strooi de vanillesuiker eroverheen. Verdeel de rest van het kruimeldeeg en de achtergehouden amandelen over de pruimen.
Bak 25 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Je kunt de kruimelkoek lauwwarm of koud serveren. Snijd voor serveren in vierkante blokjes.
om 17:51
delicious recipes