Bereiding
Stap 1 .
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Stap 2.
Klop in een kom de boter en suiker tot romige crème. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop op hoge snelheid door het beslag, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Zeef het bloemmengsel boven de kom en spatel in drie porties door het beslag. Spatel tot slot de vanille-extract door het beslag.
Stap 3.
Meng de pruimen met de kaneel en rietsuiker. Spatel de helft door het cakebeslag. Schep het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Verdeel de overige pruimen over het cakebeslag. Bak in het midden van de oven in 60 tot 75 minuten gaar. Om te controleren of de cake vanbinnen gaar is kun je een houten prikker in de cake steken. Als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar. Als er beslag aan de prikker kleeft moet hij nog niets langer in de oven. Dek de bovenkant eventueel af met alufolie als hij te donker wordt.
Stap 4.
Zet de cake op een rooster en laat 10 minuten afkoelen. Snijd met een mes de zijkanten van de cake los van het bakblik en stort de cake op een bord. Verwijder het bakpapier aan de onderkant en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
om 20:17
De cake is heerlijk! Ik vroeg me alleen af waarom de pruimen een bittertje krijgen. Komt dat door de kaneel misschien?
om 22:01
Dat bittertje heb ik er zelf niet in geproefd Jolanda, durf dus ook niet te zeggen hoe dat kan. Gelukkig heeft hij ondanks het bittertje toch gesmaakt! 🙂