Ingrediënten
- 185 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur (zacht) + extra om bakvorm in te vetten
- 200 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren (m)
- 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 tl vanille-extract, ik gebruik deze zelfgemaakte
- 125 g magere yoghurt
- 15 – 20 stuks pruimen, ontpit en in vieren gesneden
Kruimels
- 100 g bloem
- Snufje zout
- 60 g fijne kristalsuiker
- 60 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden
Nodig
- Ronde springvorm 24 ∅
- Vel bakpapier
- Elektrische handmixer met gardes
- Bakspatel
- Fijne zeef
om 11:14
als ik ander fruit wil gebruiken wat hou ik dan aan gram aan?
om 09:12
Ben ik ook benieuwd naar..
om 14:43
Ligt er een beetje aan wat voor soort fruit, maar ik zou tussen de 500 – 750 gram aanhouden.
om 10:59
Pruimen toch niet ontvellen?
om 10:12
Nee hoor, dat is niet nodig!
om 18:36
Wanneer voeg je het vanille extract toe? Heb nu het beslag klaar en in de vorm, maar die heb ik niet toegevoegd. Lees ik er overheen?
Gr Lianda
om 10:11
Ooh wat suf! Ik heb het er nu bijgezet Lianda! Hopelijk smaakt hij alsnog. 🙂
om 16:55
Ja hij is heerlijk !
Dank je wel
om 08:32
Yeah, gelukkig! 🙂
om 11:01
Ik zal het doorgeven!
Bak sinds kort op boven en onderwarmte en dan moet ie echt een stuk langer. Hij staat nu al bijna 70 minuten in de oven
om 13:43
Hoi Rianne, dat is wel erg lang hoor. Heb je de satéprikker al geprobeerd? De satéprikker kan misschien ook nog vochtig zijn van de pruimen ipv het cakebeslag…? Als je hem te lang bakt kan de cake droog worden.
om 23:04
Jazeker geprikt maar het was nog gewoon vloeibaar deeg. Uiteindelijk er toch maar uitgehaald en hij was perfect; net gaar en heerlijk smeuiig. Ligt t misschien aan mn oven.
om 10:07
Hoi Rianne, blij om te horen dat het toch goed gekomen is en dat hij lekker smaakte! 🙂
om 07:27
Heerlijk zeg, ik ga hem straks maken! Zet jij zelf de oven op hetelucht of boven en onderwarmte?
om 09:46
Leuk Rianne, ben heel benieuwd hoe hij gesmaakt heeft! 🙂 Ik gebruik altijd boven- en onderwarmte, tenzij anders vermeld.