Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Puddingbroodjes met abrikozeneieren
Deze zoete puddingbroodjes met abrikozeneieren zijn ontzettend lekker en zien er erg smakelijk uit. Een leuk recept om voor Pasen met de kinderen te maken!
Het recept komt uit het blad ‘Koken & Genieten’ editie maart 2010. De puddingbroodjes smaken heerlijk en bovendien is de bereiding ontzettend eenvoudig. De vanillepuddingpoeder die in het oorspronkelijke recept staat heb ik vervangen door custardpoeder. Tevens heb ik de hoeveelheid pudding in het recept verminderd omdat wij erg veel overhielden.
Ingrediënten voor 8 stuks
Voor de pudding
250 ml melk
16 gram custardpoeder
16 gram suiker
Voor de broodjes
5 el melk
300 gram bloem + extra om aanrecht te bestuiven
1 zakje bakpoeder
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
150 gram magere kwark
6 el zonnebloemolie
1 ei
8 halve abrikozen (pot of blik)
poedersuiker om te bestuiven
bakpapier
Bereiding
Maak de custardpudding volgens de bereiding op de achterkant van het pak maar met bovengenoemde hoeveelheden. Haal de custardpudding van het vuur en zet zolang afgedekt apart. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng 300 gram bloem, het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Voeg er de kwark, 5 el melk, de olie en 1 ei aan toe en kneed alles met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
Vrolijk Pasen!
Themarecepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 16:46
Hoe lang van te voren kan ik deze maken? Dus hoe lang kun je ze bewaren?
om 14:14
Hoi! Zou ik de zonnebloemolie ook door (gesmolten) boter kunnen vervangen bij dit recept?
Alvast bedankt!
om 14:27
Ja hoor Roos, dat kan!
om 13:46
Hoef je deze broodjes niet te laten rijzen voor het bakken??
Ze zien er heerlijk uit. En wil ze vast een keer gaan maken.
om 21:05
Hoi Grietje,
Deze broodjes hoeven inderdaad niet te rijzen. Door de toevoeging van kwark krijg je toch een luchtig resultaat!
Succes 🙂
om 10:46
Wat een geweldig mooie broodjes. Ga ik zeker maken voor de Pasen! Gr, Gerry
om 08:23
Hoi Gerry,
Veel bakplezier 🙂 Ze zijn heerlijk!