Deze Mexicaanse quesadilla met kaas, bosui en bonenpuree is heerlijk als vegetarische maaltijd of lunch. Serveer met zelfgemaakte guacamole, tomatensalsa en zure room om het smulfeest compleet te maken.
Quesadilla
De Mexicaanse quesadilla kun je een beetje vergelijken met een tosti. Een tortillawrap wordt gevuld met kaas en andere ingrediënten, zoals vlees, groenten, bonen of kruiden. De wrap wordt gevouwen en gegrild of gebakken totdat de kaas smelt en de buitenkant lekker knapperig wordt.
Bonenpuree
Deze quesadilla met kaas en bonen is vegetarisch. Van de bonen maak ik bonenpuree. Dat klinkt misschien niet erg smakelijk, maar ik kan je verzekeren dat het lekker is. In Mexico is bonenpuree (refried beans) erg geliefd als vulling in o.a. burritos, enchiladas en quesadillas, maar in Nederland zijn we er nog niet zo bekend mee. Ik maak de bonenpuree zelf met een blikje bonen en wat smaakmakers zoals komijn, cayennepeper, limoensap, knoflook en olijfolie. Ik gebruikte dit keer pintobonen omdat ik die in huis had, maar je kunt ook andere bonen gebruiken die je lekker vindt. Door de bonen te pureren krijg je een romige en zeer smakelijke bonenspread.
Serveren
De quesadilla met kaas en bonen serveer ik met guacamole, zure room en salsa. Je kunt deze quasadilla trouwens serveren als snack, lunch of hoofdgerecht. In het laatste geval vind ik het lekker om er een kom soep bij te serveren.
Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
Deel je reactie