Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Quiche met brie, appel en walnoten
Verrassend lekker, deze quiche met romige brie, frisse appel en walnoten. Hij is bovendien snel klaar en erg makkelijk om te maken. Je kunt deze quiche prima serveren als avondmaaltijd met een lekkere salade erbij of je maakt kleine quiches en serveert ze als borrelhapje.
Onderstaand recept is van de AH site alleen heb ik nog wat ham toegevoegd om de quiche naar mijn gevoel ook geschikt te maken als hoofdmaaltijd. Dit was een goede keuze want de ham smaakt hier perfect bij! Ik vond de walnoten niet zo lekker in de quiche zelf en zou de volgende keer alleen wat walnoten bovenop leggen ter decoratie. Als je dit doet kun je onderstaande hoeveelheid walnoten verminderen naar 6 stuks.
Ingrediënten voor ongeveer 6 punten
5 à 6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid) of zelf korstdeeg maken
2 el olijfolie
1 ui
4 stengels bleekselderij
200 gram roombrie, in plakjes gesneden
4 plakjes ham, in repen gesneden
60 gram walnoten
honing
1 appel
3 eieren
200 ml slagroom
zout en peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.
Was de bleekselderij en verwijder eventueel de buitenste taaie schillen. Snijd in plakjes.
Pel en snipper de ui. Hak de walnoten grof en houd 6 stuks hele walnoten achter voor de garnering.Verhit een koekenpan met wat olie en bak de ui en bleekselderij tot ze glazig en zacht zijn maar niet bruin. Roer de reepjes ham erdoor.
Verdeel het mengsel samen met 3/4 van de walnoten over het bladerdeeg en bedek met plakjes brie. Druppel een klein beetje honing over de brie. Klop de eieren los met de slagroom en wat zout en peper en giet dit over de brie.
Was de appel en snijd hem in vieren. Laat de schil van de appel zitten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Verdeel de plakjes appel in een cirkel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten.
Bak de quiche in 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin.
Bron: Allerhande
Eet smakelijk!
om 15:28
Kan ik de bleek selderie ook vervangen voor iets anders en wat is dat
om 18:35
Ik heb hem gemaakt, maar hij was veel te nat. Heel erg jammer.
Ik had hem in een appeltaartvorm gedaan en waarschijnlijk was 250 ml room teveel. De eieren waren helemaal niet gestold door de room.
Wat heb ik fout gedaan?
om 21:02
Dat is zeker jammer Willeke. Ik zie nu ook dat de hoeveelheid room in het recept onjuist is. Dit moet 200 ml zijn. Excuses!! Verder gebruik ik altijd een speciale quichevorm van aardewerk, dat kan ook nog een verschil maken. Hopelijk probeer je het nog eens en dan met succes.
om 01:51
Ziet er verrukkelijk uit. Ik ga hem snel een keertje testen
om 17:58
Leuk Manon! Hoor graag hoe hij je smaakt…