Ingrediënten
- 1 rol vers quiche- of hartige taartdeeg (of dit zelfgemaakte korstdeeg)
- 125 g gerookte spekreepjes
- 1 broccoli, fijngesneden in hele kleine roosjes, stronk geschild en fijngehakt
- 200 g crème fraîche
- 3 eieren (m)
- 75 g geraspte kaas (liefst pittig belegen)
- Optioneel, snuf gedroogde chilivlokken
- Olijfolie om in te bakken
Nodig
- Ronde springvorm van 23 cm ∅
- Grote koekenpan
om 12:36
Kun je dit recept ook met bladerdeeg maken i.p.v. hartige taartdeeg?
om 13:17
Ja hoor Myrthe, dat kan!
om 12:34
Kan je de crème fraiche veranderen in room?
om 11:46
Ja hoor, dat kan!
om 18:37
Doe je het quiche deeg met,het bakpapier in de vorm?
om 09:28
Dit keer wel, maar dat hoeft niet per se. Als je de bakvorm invet met boter of olie kun je hem daarna bekleden met deeg.
om 13:39
Ik mis wat je met de rest van de kaas moet doen. Ik neem aan voordat het de oven in gaat erover strooien, dat is wat ik heb gedaan in elk geval.
Het smaakte in elk geval heerlijk. Bedankt voor ’t recept.
om 10:00
Bedankt voor de tip Floor, je hebt het goed gedaan (zag foto op FB, zag er heerlijk uit!) en ik heb het aangepast. Dankjewel!