Quiche met witte asperges en ham

Ik ben dol op quiche. Ik vind het leuk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Kijk gewoon in je koelkast. Alles smaakt lekker in een quiche. Restjes kaas, uien, spek, groenten, vis, vlees, etc. Quiche (en ook hartige taart) is de ideale kliekjesverwerker. Omdat het aspergeseizoen net is begonnen maak ik dit keer een quiche met witte asperges en ham. Klassieke smaken in een quiche-jasje!

Kant-en-klaar of zelf maken?

Tijd is een kostbaar iets en daarom kies ik voor kant-en-klaar quichedeeg. Echter, als ik iets meer tijd heb dan maak ik het korstdeeg graag zelf. Een wereld van verschil in smaak. En anders dan je misschien denkt, echt niet moeilijk. Met dit recept maak je twee porties korstdeeg, waarvan je er één in kunt vriezen voor de volgende keer. Wel een nachtje van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien.

Voorgerecht, lunch of hoofdgerecht

Quiche kun je op meerdere momenten van de dag serveren. In kleine puntjes gesneden als lunch, of voorgerecht (leuk idee voor Pasen), of serveer in grotere punten als hoofdgerecht. Geef er dan een lekkere salade bij met bijvoorbeeld frisse sinaasappel en hazelnoot.

Lenterecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(19 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Henk

    Hoe groot mag de quiche vorm zijn voor dit recept? Ik heb er 1 van 24 cm.

    1. Dat komt niet zo precies Henk, 24 cm is prima. Hoe groter de vorm, hoe lager de quiche.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde