Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Quinoa met pompoen en spinazie
Het is alweer even geleden dat ik een lekker quinoarecept met je deelde, maar dat wil niet zeggen dat mijn liefde voor dit kleine ‘wonderzaadje’ bekoeld is. Integendeel, na het proeven van deze quinoaschotel met geroosterde pompoen en spinazie is hij weer flink aangewakkerd!
Hoofdgerecht voor 4 personen — 30 minuten
Ingrediënten
- 1 pak quinoa (ik gebruikte een pak gekruide quinoa Peruana van Lassie)
- 1/2 flespompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden (je kunt ook 400 g kant-en-klaar gesneden pompoenblokjes gebruiken uit het koelvak van de supermarkt)
- Snufje gedroogde chilivlokken
- 450 g spinazie
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
- 200 g feta, verbrokkeld
- Handje pecannoten
- Handje gedroogde cranberry
- Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoen over een bakblik, bestrooi met zout, peper en chilivlokken en besprenkel royaal met olijfolie. Bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is.
Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de omschrijving op het pak. Verhit een koekenpan of wok met wat olie en bak op hoog vuur de spinazie, totdat deze geslonken is. Voeg halverwege de baktijd de sjalot en knoflook toe.
Giet de quinoa af en meng met de pompoen, spinazie, feta, pecannoten en cranberry’s. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een extra scheut olijfolie.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Vegetarische recepten
om 13:37
Wordt vanavond mijn eerste kennismaking met quinoa!
om 10:50
O spannend… Ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂
om 13:06
Leuk recept en alles in huis behalve nog de pecannoten, ga ik binnenkort zeker maken.
om 10:00
Leuk Mirte, echt de moeite waard!
om 12:19
Prima receptje: gezond én lekker!