Bereiding
Stap 1.
Meng in een kom de quinoa, zalm, peterselie, eieren, paneermeel en citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met je handen 4 grote of 6 iets kleinere burgers van – als het mengsel te droog is kun je er nog een extra ½ of heel ei aan toevoegen, of als het te nat is voeg je wat extra paneermeel toe.
Stap 2.
Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de zalmburgers op middelhoog vuur, totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Stap 3.
Snijd het onderste harde stuk (ca. 2 cm) van de groene asperges af en gooi weg. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en laat heet worden. Voeg de asperges toe en bak enkele minuten op middelhoog vuur tot ze beetgaar zijn. Bestrooi met wat zeezout.
Stap 4.
Roer alle ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar tot een gladde saus. Serveer de quinoa-zalmburgers met de yoghurtsaus en de groene asperges.
Deel je reactie