Bereiding
Vet de cakevorm in met olie of boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Roer de bloem, bakpoeder, suiker en het zout in een kom door elkaar. Klop in een andere kom de yoghurt, zonnebloemolie, eieren en vanille-extract totdat ze goed gemengd zijn. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag zonder klontjes.
Snijd de achtergehouden rabarberstengel in stukjes van 1 cm en hussel om met 1 eetlepel suiker. Spatel de rabarberstukjes door het cakebeslag en verdeel over de cakevorm. Verdeel 5 eetlepels rabarbermoes over de cake en trek met de achterkant van een vork of lepel door het beslag zodat een mooie swirl ontstaat.
Bak de cake 55 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 20 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen.
Roer een dik, vloeibaar glazuur van de poedersuiker en een paar eetlepels rabarbermoes. Verdeel dit over de bovenkant van de cake en laat het glazuur drogen.
om 14:06
Welke yoghurt gebruik je? Zou het ook met vanille yoghurt kunnen?
Alvast bedankt!