Ingrediënten
- 120 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
- 300 g fijne kristalsuiker
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 240 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- Rode levensmiddelenkleurstof (poeder of gel)
- 300 g bloem, gezeefd
- 20 g cacaopoeder, gezeefd
- 1 tl baking soda
- 1 el witte wijnazijn
Roomkaasglazuur
- 450 g Philadelphia roomkaas
- 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 100 g witte chocolade, fijngehakt of kookchocolade
- 100 g poedersuiker
- 40 g honing
Optioneel voor garnering
- Gesuikerde cranberry’s (dit recept, maak al een dag van tevoren)
Nodig
- Keukenmachine met ballongarde, K-klopper en hakmolentje
- Ronde, hoge springvorm van 18,5 cm
- Vel bakpapier
- Spatel
- Taartsnijder, of een taartmes
om 21:06
Hoelang van tevoren kan ik deze taart maken? Kan dat 2 dagen😀
om 21:19
Op hoeveel graden moet de oven?
om 08:56
Hoi Marloes, dankjewel voor je reactie, dat was ik heel suf vergeten idd! Voorverwarmen op 170 graden (maar wel in de gaten houden of de bovenkant niet te donker wordt, anders de temperatuur iets lager zetten). Ik heb het erbij gezet!
om 21:07
Hoelang van tevoren kan ik deze taart maken? Kan dat 2 dagen😀