Red velvet muffins met subtiele chocoladesmaak en knapperige deegkruimels bovenop. Onweerstaanbaar lekker! Met rode levensmiddelenkleurstof en cacaopoeder (smaak) geef je de muffins hun fluweelrode kleur. Kleurstof kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt vinden bij de bakafdeling, maar er zit wel verschil in intensiteit. Zo is de kleurstof die ik online in een gespecialiseerde webwinkel voor bakspullen koop veel intenser van kleur dan die uit de supermarkt. Doe er je voordeel mee. 😉
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Maak eerst het kruimeldeeg: Doe de bloem, suiker, boter en het zout in een kom en kneed met de hand tot kruimels. Dek af en zet in de koelkast.
Muffins: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de muffinholtes met cupcakepapiertjes.
Doe het bakmeel, cacaopoeder, de suiker en het zout bij elkaar in een kom en roer door elkaar. Mix in een andere kom de eieren, melk en zonnebloemolie tot een glad mengsel.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en spatel door elkaar. Voeg een paar druppels kleurstof toe en spatel door. Voeg indien nodig wat meer kleurstof toe, genoeg om het beslag rood te kleuren.
Vul de muffinholtes tot net iets onder de rand met het beslag. Strooi het kruimeldeeg over de muffins.
Bak de red velvet muffins 20 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie