Ingrediënten
- 1x recept tomaten-gehaktsaus
- 1 à 2 Spaanse pepers
- 400 g rigatoni
- 75 g Parmezaan, geraspt
- 100 g kalamata olijven
- Hand verse basilicumblaadjes
Een tijdje geleden bestelde Johan in een Italiaans restaurant pasta diavola, oftewel pasta met pittige tomatensaus. In de variant die Johan kreeg zat ook gehakt in de tomatensaus. Een soort bolognesesaus dus, maar dan pittiger. Hij vond het heerlijk! Aangestoken door Johan zijn enthousiasme ging ik thuis zelf aan de slag. Deze rigatoni diavola is het smakelijke resultaat. Johan vond hem nog lekkerder dan bij de Italiaan!
Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereid de gehakt-tomatensaus volgens het recept. Verwijder de zaadlijsten uit de Spaanse pepers en hak ze fijn. Voeg toe (gebruik zoveel als je zelf lekker vindt) aan de gehaktsaus.
Kook ondertussen de rigatoni beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af en voeg de pasta toe aan de gehaktsaus.
Schep de rigatoni op borden en garneer met Parmezaan, olijven en basilicum.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 22:04
Voeg je de peper op het eind toe of bak je dit mee?
om 10:09
Hoi Willemijn, het kan allebei. Hoe eerder je de peper toevoegt in de bereiding, hoe intenser de smaak.
om 22:37
Ik heb toevallig gisteren de tomaten-gehaktsaus nog gemaakt. Heerlijk met spaghetti. Ik ga de pasta diavola zeker ook een keertje maken.