Ingrediënten
- 150 g risoni
- 4 plakjes bacon
- 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1/2 teen knoflook, uitgeperst
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 eieren, losgeklopt
- 70 g Parmezaan, fijngeraspt
- Olie om in te bakken
Risoni (of orzo) is een heerlijke pasta dat lijkt op rijst. Deze risoni carbonara met champignons is makkelijk om te maken en heerlijk. De pastakorrels hebben een korte bereidingstijd waardoor dit gerecht snel op tafel staat. De carbonarasaus met ei en parmezaan is een heerlijke match met de gebakken champignons.
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Ook lekker om een handje spinazie met de champignons mee te bakken.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie