Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Risotto met broccoli, wortel en kip
Ik ben dol op risotto omdat je er eindeloos mee kunt varieëren en het makkelijk is om te maken. Deze risotto met broccoli, wortel en kip is gezond en ontzettend lekker! Ik voeg aan het begin van de kooktijd altijd in een keer de juiste hoeveelheid bouillon toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Zo hoef je niet constant te roeren en heb je ondertussen je handen vrij om iets anders te doen. Makkelijk toch? Reken per 100 gram risotto altijd 300 ml vocht.
Ingrediënten 4 personen
300 gram risotto
900 ml bouillon (gemaakt van 1,5 kippenbouillontablet)
1 broccoli
Wortel (hoeveelheid naar keuze)
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 grote kipfilets
Handje vers gehakte peterselie en bieslook
Klontje roomboter
Handje geraspte kaas
Olijfolie
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes en verwijder de harde buitenste draden van de stronk. Snijd de rest van de stronk in plakjes.
Veel mensen gooien de stronk van de broccoli weg. Niet doen! Ik persoonlijk vind dit het lekkerste gedeelte van de broccoli. Het is alleen wel belangrijk de buitenste harde draden eraf te trekken of snijden. Deze zijn taai en niet zo lekker om te eten.
Schrap of schil de wortel met een dunschiller en snijd in plakjes. Kook de wortel en broccoli in een pan met wat water en zout tot ze beetgaar zijn en giet ze af. Laat goed uitlekken.
Verhit een grote pan met olijfolie en fruit op laag vuur de ui en knoflook zacht. Voeg de risotto toe aan de ui en bak kort even mee. Voeg dan in een keer de bouillon toe en roer alles even los van de bodem van de pan. Zet de pan op het laagste vuur met de deksel erop. Na zo’n 25 minuten heeft de risotto de bouillon opgenomen en is de risotto klaar. Roer af en toe even zachtjes door.
Snijd ondertussen de kipfilets over de lengte doormidden zodat je in totaal 4 kipfilets krijgt. Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met zout en peper en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin en gaar.
Zet het vuur uit wanneer de risotto beetgaar is en nog net niet alle bouillon is opgenomen. De risotto gaart namelijk nog door. Roer de gekookte groenten, kruiden, boter en geraspte kaas erdoor. Serveer de risotto met de kipfilets.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Deel je reactie